donderdag 14 januari 2010

All you need is love, tatatadada...

Twee verschillen tussen John Lennon en Ossama Bin Laden:
1. de één is voor vrede, de andere voert oorlog
2. de één deed veel aan sex, de andere bewaart zich voor de 40 maagden.

De katholieke kerk had het al door, onthoud mensen sex en ze worden bloedje fanatiek. Zonder kerk of geloof is de enige reden waarom wij op aarde zijn geen andere dan de voortplanting, het voortbestaan van de soort. Dat is een erg sterke drift, als je die verbiedt, zondig verklaart, het licht moet erbij uit etc., dan krijg je rare dingen. Denk kruistochten, jihad, priesters die rare dingen met kinderen uithalen.

Dus, mensen, doe niet moeilijk. Houd van elkaar en probeer dan toch op zijn minst het landelijk gemiddelde van 2x per week vast te houden. Succes, ik hoor wel hoe het ermee staat.

dinsdag 12 januari 2010

Elle est belle, ma soeur

Vandaag heeft mijn zus meegewandeld door de Corbières: 580 meter hoogteverschil en 13 kilometer in de (bijna) vrieskou. Petje af, want ze hield het (volledig ongetraind) goed vol en het was nog gezellig ook!

De hele dag zeiden de meewandelende heren tegen me: "elle est belle, ta soeur". Op een gegeven moment zeg ik tegen mijn zusje, ze vinden je allemaal mooi, zus. Pfoe, zegt mijn zus, die Franse kerels zeggen dat tegen iedereen, stelt niets voor.

Toen ging ik daar even over nadenken (je hebt de tijd tijdens 13 km). Ik loop nu al 5 jaar elke week een hele dag door de bergen, onder andere met deze Franse heren en nog nooit, en dan werkelijk nooit, heeft iemand me verteld dat ik "belle" ben. Wel dat ik zo goed Frans spreek, dat ik goed wandelingen leid, dat ik zo'n leuk hondje heb, dat ik altijd zo lekker rustig blijf, maar nooit dat ik "belle" ben. Dus moet het waar zijn, dat van mijn mooie zus. Helaas heeft ze ook nog hersens en is ze (meestal) ook erg aardig. Zucht...