vrijdag 20 november 2009

Effe weg...

Ik ben effe weg, maar wanhoop vooral niet. zaterdag 27 november kunnen jullie weer genieten van mijn ontzettend leuke, tot nadenken zettende, gevatte, intelligente, diepgaande, gezellige, interculturele, stichtende, taalkundig verrassende en vooral weldoorwrochte stukjes.


woensdag 18 november 2009

Het vliegtuig was scratché.


Gisteren vertelde vriendin een mopje, best een leuke maar daar gaat het nu even niet over. In het verhaaltje crashte een vliegtuig, of zoals zij zei: "l'avion cratchait". Dat doen de Fransen vaker, een Engels woord zodanig verfransen dat iemand als ik het niet meer helemaal begrijpt of, erger nog, gaat lachen. Enkele voorbeelden:
  • Een talkie-walkie heet hier een walkie-talkie (vraag me in godsnaam niet waarom)
  • Chatten op internet heet chatcher (spreek uit als tsjatsjee)
  • Een vliegtuig crasht dus niet, maar scratcht.
Nou jij weer...

zondag 15 november 2009

Als de kat in China zit...

Mijn liefje zit in China, dus dat geeft mij de gelegenheid om schandelijk vaak te gaan wandelen. Niet omdat dat anders niet mag of zo, maar gewoon omdat ik nu toch niets beters te doen heb gedurende 3 weken. Er is afgelopen week sneeuw gevallen in de Pyreneeën, dus de sneeuwschoenen kunnen ook alweer uit het vet.

En ik voel het aan me water, dit gaat een super wandelseizoen worden! Geen blessures, mooi weer, goed gezelschap. We hebben met een aantal al een date om te gaan skiën zodra er voldoende sneeuw ligt.

100% Zwitserleven gevoel, maar dan zonder het geld, helaas...